НОВИНИ

Валежи и гръмотевици днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 18.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

И в близките часове ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще е ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува хладен въздух и температурите днес ще са от 22° до 30° .

През нощта облачността ще се разкъса и ще намалее. Температурите в неделната сутрин ще са между 13° и 18°.

След обяд над южните и планинските райони отново ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Лудогорието - умерен и поривист вятър от запад-югозапад. Максимални температури - между 23° и 28°.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд ще има и малко облаци, но ще е без валежи. Ще бъде обаче ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 25° до 27°.

След обяд над планините в Западна и Централна България ще е по-често облачно и на места ще превали краткотраен дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър.

Над по-голямата част от континента ще бъде предимно облачно и ще захладнее. В района на Алпите, особено в Швейцария и в Северна Италия се очакват интензивни и значителни валежи. Над Балканите ще вали главно в западните и централните райони.

У нас през следващите дни времето ще е доста динамично, с променлива облачност, на отделни места и с превалявания от дъжд. От вторник температурите ще се понижават и в средата на седмицата, отначало в северозападната половина от страната, впоследствие и на югоизток, дневните ще са около 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков и Асен Василев представят новия си политически проект в неделя
Кирил Петков и Асен Василев представят новия си политически проект в неделя
ЦСКА 1948 премахна 8-часовия работен ден
ЦСКА 1948 премахна 8-часовия работен ден