НОВИНИ

Варненци получават храна от акцията "Купи и дари"

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 27.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

Варненци в затруднено положение ще получат хранителни продукти от Българския червен кръст като част от инициативата “Купи и дари”. Тя се провежда съвместно с известна верига хипермаркети и помага на нуждаещите се по време на епидемията от коронавирус.

Желаещите да помогнат, могат да оставят храните в специално обозначена дарителска кошница на изхода на магазините.

Милена Сиракова, БЧК-Варна: “Отиваме, вземаме срещу съответния протокол и документи събраните продукти. Тук ги разпределяме в хранителни пакети и ги предоставяме на нуждаещи се.”

Получателите са подбрани, така че продуктите да отиват при най-нуждаещите се, гарантират от БЧК. Дарителите не могат да оставят в кошниците алкохол и цигари.

Милена Сиракова, БЧК-Варна: “Само и единствено основни хранителни продукти с голяма трайност, пакетирани. Неща от първа необходимост – брашно, варива, макаронени изделия, консерви.”

Докато наш екип беше в един от дарителските пунктове, варненец остави пакет брашно и консерва в кошницата.

Радослав Радев: “Има хора, които се нуждаят в крайна сметка, и тези, които можем - да помогнем с каквото можем. Струва ми се, че и другите помагат. Когато има възможност хората са добри, така смятам аз”.

Нуждаещите се, които искат помощта да стигне и до тях, трябва да се обадят в БЧК на телефон 0884331863 между 10 и 16 часа всеки работен ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТЕЦ "Бобов дол" отново ще може да гори отпадъци
ТЕЦ "Бобов дол" отново ще може да гори отпадъци
Коронавирусът парализира и бизнеса с недвижими имоти
Коронавирусът парализира и бизнеса с недвижими имоти