НОВИНИ

Вашингтон спечели срещу шампиона Лас Вегас в НХЛ

Всичко по-интересно от мачовете в НХЛ тази нощ

Вашингтон Кепитълс Конър МакМайкъл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:48, 15.11.2023
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Вашингтон спечели с 3:0 като домакин на носителя на купа "Стенли" Лас Вегас в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Дилан Стром даде аванс на столичани, а Конър МакМайкъл и Бек Маленстин оформиха успеха в последната минута на мача. Чарли Линдгрен спаси всичките 35 удара и не допусна гол ("шътаут") за трети път в кариерата си и за първи от 26 февруари 2018 година насам.

Вашингтон записа трета поредна победа и седма в последните девет мача, но отново не успя да се разпише при числен превес и остава на дъното на лигата по този показател с успеваемост от едва 7,3 процента от началото на сезона.

Лас Вегас допусна четвърто поражение в 16 мача от началото на кампанията и с 25 точки остава на върха в Западната конференция.

Бостън надделя над домакина Бъфало с 5:2 и с 26 точки оглави класирането в лигата. Давид Пастрънак се отличи с гол и две асистенции, а Дантон Хайнен, Брендън Карло, Оскар Стеен и Хампус Линдхолм също вкараха. Линус Улмарк отрази 31 шайби.

Виктор Олофсон се разписа два пъти за домакините.

Сидни Кросби реализира 16-ия хеттрик в кариерата си и помогна на Питсбърг да триумфира срещу домакина Кълъбмъс с 5:3. Кросби, който добави и асистенция в двубоя, продължи точковата си серия в девети пореден мач, като вече има 560 гола в кариерата си в НХЛ. Джейк Генцел и Ерик Карлсен допринесоха с по попадение и асистенция. Питсбърг не е губил в редовното време от съперника вече в десет поредни мача от 12 декември 2019 година.

Елвис Мерзликинс парира 38 удара, но Кълъмбъс допусна шесто последователно поражение и с 12 точки е последен в Източната конференция.

Мат Дюшен отбеляза победното попадение за 4:3 за Далас срещу гостуващия Аризона в 42-ата секунда на продължението. Дюшен и Тайлър Сейгин се отличиха с по гол и асистенция за тексасците, които записаха четвърта поредна победа и с 23 точки се утвърдиха на върха в Централната дивизия.

Джордан Бинингтън блокира 30 изстрела за първия си "шътаут" за сезона и 13-и в кариерата си, а Сейнт Луис разгроми гостуващия Тампа Бей с 5:0. Джордън Кайру се разписа два пъти, а Якуб Врана, Колтън Парейко и Каспери Капанен също реализираха за третия пореден успех на тима.

Якуб Маркстрьом отрази 34 удара, а Назем Кадри и Конър Зeйри вкараха, за да донесат победата на Калгари като гост на Монреал с 2:1 в канадското дерби. Густав Линдстрьом се разписа за домакините.

Радко Гудаш записа "хеттрика на Горди Хоу" с гол, асистенция и сбиване, а Анахайм надделя над домакина Нешвил с 3:2. Джон Гибсън направи 29 спасявания, а Адам Енрике реализира победното попадение 3:51 минути преди края, с което Анахайм записа пети пореден успех като гост в лигата. Филип Форсберг и Роман Йоси бяха точни за Нешвил, който допусна четвърта поредна загуба и с актив от едва 10 точки от първите си 15 мача за кампанията е на последното място в НХЛ.

Кайл Конър изпъкна с два гола и асистенция и допринесе решително за успеха на Уинипег над гостуващия Ню Джърси с 6:3. Конър има 13 гола от началото на сезона, с което дели първото място при стрелците с Остън Матюс от Торонто. Николай Елерс също вкара два пъти, а Коул Перфети добави гол и асистенция. Конър Хелебък завърши с 31 отразени шайби за успеха.

Флорида постигна пети пореден успех след 5:3 в залата на Сан Хосе. Сам Райнхарт, Александър Барков и Картър Върхейги завършиха с по с гол и асистенция, а вицешампионите постигнаха десета последователна победа над съперника.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха пиян и дрогиран с четири вида наркотици шофьор в Хасковско
Заловиха пиян и дрогиран с четири вида наркотици шофьор в Хасковско
Реал Мадрид продължава победната си серия в Евролигата (ОБЗОР)
Реал Мадрид продължава победната си серия в Евролигата (ОБЗОР)