НОВИНИ

Васил Евтимов: За първи път разполагам с пълен състав, чувството е уникално

Черноморец Бургас се класира по убедителен начин за полуфиналите в турнира за Купата на България. „Акулите“ победиха ЦСКА след 92:66 в последния четвъртфинал, който се състоя в „Арена Бургас“.

васил евтимов играчите гордеят постигнаха година
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 16.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Черноморец Бургас се класира по убедителен начин за полуфиналите в турнира за Купата на България. „Акулите“ победиха ЦСКА след 92:66 в последния четвъртфинал, който се състоя в „Арена Бургас“. Старши треньорът Васил Евтимов бе доволен от успеха.

„Очаквах това, което се случи от самото начало. Представите си, че за първи път играете в такава зала, защото много от баскетболистите не са го правили. Малко или много това е шок за тях. Затова трябваше да им вдъхна увереност и да им кажа, че мачът е дълъг и че искам да го спечелим със защита. Ние не тичахме през първото полувреме, когато имахме 4 или 5 точки от контраатака, но след финалната сирена завършихме с 25. Това е нашата сила и ние трябва да я използваме във всеки двубой“, коментира наставникът.

„Почувствах се уникално сутринта, когато се събудих и знаех, че ще сме в пълен състав за първи път от началото на сезона. Най-хубавото чувство досега през този сезон. Това чувство не го бях изпитвал през първите няколко сезона, тъй като имах страшно къса ротация“, каза Евтимов.

В събота Черноморец ще се изправи срещу Рилски спортист в полуфиналите.

„Отборът трябва да почине и след това ще направим анализ върху играта на Рилски спортист. Радва ме това, че само един баскетболист игра над 30 минути. Успях да съкратя игровото време на много от играчите, за да са по-свежи за полуфиналите. Надявам се в следващите дни да дойдат още повече хора и тези, които са гледали мача, да предадат този позитивизъм, за да се присъединят още на полуфиналите. Дано да играем финал в неделя, но всичко започва от полуфинала с Рилски спортист“, завърши Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков: Патриарх Неофит беше безупречен духовник и родолюбец
Росен Желязков: Патриарх Неофит беше безупречен духовник и родолюбец
Вселенският патриарх Вартоломей: Днес е тъжен ден за всички нас
Вселенският патриарх Вартоломей: Днес е тъжен ден за всички нас