НОВИНИ

Въвеждат се ограничения за полети от Италия и Испания от 24.00 часа във вторник

въвеждат ограничения полети италия испания полунощ вторник
bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 15.03.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Въвеждаме ограничения от 24.00 часа вторник за полети от Италия и Испания. Това каза на брифинг в Министерския съвет министърът на транспорта Росен Желязков.

„Даваме възможност на наши сънародници, пътуващи от тези държави, понеделник и вторник да се приберат с ясното съзнание, че всички, които пристигат от тези дестинации, ще бъдат поставяни под карантина. Това е уведомление до авиокомпаниите. Те трябва да уведомят предварително пътуващите за наложените мерки. Ако някой не иска да бъда поставян под карантина, да не пътува. След този период, създадената организация с „България Еър“, е да осигурим полети до Италия и Испания за наши сънародници, ако е необходимо“, поясни той.

Министър Желязков заяви, че ще гарантираме спокойното и свободно преминаване на стоки през нашите граници.

Мерките, които ще бъдат взети, са свързани с това група от камиони да бъдат групирани и ескортирани, както се прави в момента и от останалите държави по нашите коридори.

Целта е транзитният трафик за определен период от време да напусне пределите на страната, както и да зареждат при необходимост и при желание на конкретно определени за това места. Става въпрос за коридорите, които са от сръбска и турска граница, както и от гръцка и румънска граница.

В момента няма български камиони, които да са на словено-италианската граница, те се насочват към други алтернативни маршрути, заяви транспортният министър.

Вече нямаме камиони, които да са в Италия.

"Важното е да осигурим от една страна доставките на стоки за България и от друга страна свободното преминаване на транзитния трафик за Близкия Изток през Турция", допълни Желязков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правосъдното министерство също с мерки: Ограничават се нотариалните удостоверявания
Правосъдното министерство също с мерки: Ограничават се нотариалните удостоверявания
Министър Горанов: Фирмите да не съкращават служители, държавата да поеме 60% от заплащането им за първия месец
Министър Горанов: Фирмите да не съкращават служители, държавата да поеме 60% от заплащането им за първия месец