НОВИНИ

Въвеждат вечерен час в Стара Загора

bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 31.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В цялата Старозагорска област ще бъде въведен вечерен час с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Хората няма да имат право да излизат от 21:00 до 05:00 часа.

Изключения ще се правят за тези, които отиват на работа и за медицински нужди. Вечерният час е регламентиран със Заповед на областния управител Гергана Микова по препоръка на Областния кризисен щаб. Той влиза в сила от 00:00 часа на 1 април.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед, с която се забранява събирането на двама възрастни на едно място.

От днес ще бъдат затворени и кучешките градинки в Стара Загора. Дoмaшнитe любимци нe мoгaт дa бъдaт paзxoждaни и пo пapĸoвe, ĸoитo cъщo сa зaтвopeни, a само в близocт дo дoмa нa coбcтвeниĸa.

Гергана Микова, областен управител на Стара Загора: Това е една мярка, която обсъждахме още миналата седмица с областния здравен щаб, но сега съобразно създадената обстановка вече е изключително наложителна, особено заради десетките сигнали, които получаваме както в общините, така и в областния здравен щаб затова, че много хора не спазват ограниченията, наложени както със заповедите на здравния министър, така и със заповедите на общините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите на COVID-19 в Испания продължава да расте
Броят на жертвите на COVID-19 в Испания продължава да расте
Гледайте тази вечер в "Референдум": Владислав Горанов и Петър Андронов
Гледайте тази вечер в "Референдум": Владислав Горанов и Петър Андронов