НОВИНИ

Възрастна жена от Кюстендил даде 80 000 лева на ало измамник

bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 27.05.2022
6327
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

72-годишна жена от Кюстендил стана жертва на телефонни измамници. Възрастната жена е дала близо 80 000 лева след обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Тя била убедена, че помага на органите на реда. Случаят е от 24 май, но жената подала сигнал едва вчера.

В обедните часове на празничния 24 май, на 72-годишната жена се обадил мъж, който се представил за полицай. Непознатият поискал съдействие, за да бъдат задържани криминално проявени, извършващи телефонни измами. Час по-късно жената получила инструкции на мобилния си телефон, след което събрала наличните си пари и скъпоценности и ги оставила пред входната си врата.

"Споделя по-късно: "Да, знам, че има такива измами, да, знам, че е възможно да са хора, които ще злоупотребят, но аз исках да помогна. Даже беше в очакване да получи благодарност, че е оказала съдействие", коментира Катя Табачка говорител на ОД на МВР-Кюстендил.

Откраднатото е на обща сума от над 80 хиляди лева. Полицията и прокуратурата разследват случая, но следа от парите и измамниците няма.

"Полицията не иска пари на ръка. Институциите не искат пари от гражданите, особено когато те са поискани по телефона. Това е гаранция, че те ще бъдат загубени", предупреждава говорителят на ОДМВР-Кюстендил.

От полицията призовават младите хора да се чуват редовно с по-възрастните си роднини и да ги предупреждават за опасностите от обаждания от непознати.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за проливни валежи и градушки днес
Предупреждение за проливни валежи и градушки днес
Бориславова след коалиционнния съвет за РСМ: Това правителство няма да предаде националния интерес
Бориславова след коалиционнния съвет за РСМ: Това правителство няма да предаде националния интерес