НОВИНИ

Възстановиха пътя за Тузлата с европейски средства

bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 21.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ремонтът на пътя за Тузлата, който през лятото се ползва от много туристи по Северното Черноморие, е почти приключен. Съвместният проект между общините Балчик и румънския Мангалия е на стойност 6 милиона и 800 000 евро.

По трасето остават довършителни дейности. За бързото изпълнение, на строителите е помогнала и меката зима.

Николай Ангелов, кмет на Балчик: В момента изпълняват банкети, няколко мантинелки са останали, които да се монтират и пътят наистина ще бъде, така както трябва да бъде.

От години пътят за Тузлата беше проблемен. Шофьори негодуваха от лошия асфалт и избуялата растителност, които пречи на видимостта.

Николай Ангелов, кмет на Балчик: Заради това, че пътят е много красив и самите румънци, които пристигат от Дуранкулак, заради красотата ще предпочетат да минат по него, не по главния.

От общината в Балчик ще предприемат мерки за постоянно поддържане на растителността край пътя.

Николай Ангелов, кмет на Балчик: Купуваме специализиран камион, който ще има много приставки, като може би най-важната, от която имаме най-голяма нужда е приставката за кастрене на крайпътните храсти и дървета.

Част от крайбрежната алея на Балчик също е възстановена - поставена е нова настилка, изградени са велоалея и зони за спорт. След укрепване на свлачището алеята ще свързва града с курорта "Албена".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 500 автомобила са върнати от КПП-тата в Русенско по време на почивните дни
Над 500 автомобила са върнати от КПП-тата в Русенско по време на почивните дни
Установиха горене на нерегламентирани отпадъци в Русе
Установиха горене на нерегламентирани отпадъци в Русе