НОВИНИ

Верона с огромна крачка към спасение след успех над Фиорентина

Отборът на Верона направи голяма крачка към оцеляването си в италианския футболен елит и през следващия сезон, след като победи с 2:1 Фиорентина в среща от 35-ия кръг.

Станко Димов
от Станко Димов
18:11, 05.05.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Верона фенове
Снимка: Facebook / Hellas Verona FC
Слушай новината

Отборът на Верона направи голяма крачка към оцеляването си в италианския футболен елит и през следващия сезон, след като победи с 2:1 Фиорентина в среща от 35-ия кръг. Успехът беше 8-ми за домакините през кампанията, а благодарение на него те събраха на сметката си 34 точки и се отдалечиха на 5 от опасната зона.

Ветеранът Дарко Лазович откри резултата в 13-ата минута, разписвайки се от дузпа. В заключителните минутки на първата част гостите изравниха чрез Гаетано Гастровили, за когото това беше първо попадение от началото на сезона в Серия „А“.

Успехът за домакините осигури нидерландецът Тиджани Нослин, разписвайки се след час игра за крайното 2:1. В заключителните минути на терена за „Виола“ се появиха звездите на тима в атака Бонавентура, Белтран, Куаме и Белоти, но и те не успяха да спасят „виолетовите“ от загуба.

В друг изключително важен в борбата за спасение двубой от кръга, Емполи и Фрозиноне се „самоубиха“ с 0:0. И двата отбора остават над чертата , като от финалните им три срещи ще зависи дали ще играят в Серия „А“ и наесен.

По-рано днес, също без победител завърши мачът между Каляри и Лече – 1:1. От 19:00 часа Милан приема Дженоа, а късният двубой е между Рома и Ювентус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволняват катастрофиралия пиян лаборант от МВР
Уволняват катастрофиралия пиян лаборант от МВР
Челси разби Уест Хям и се изкачи до седмата позиция в подреждането, Брайтън удари Астън Вила и остави интрига в борбата за топ 4
Челси разби Уест Хям и се изкачи до седмата позиция в подреждането, Брайтън удари Астън Вила и остави интрига в борбата за топ 4