НОВИНИ

Ветровито остава времето с максимални температури около нулата

В неделя започва затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 12.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито, с максимални температури около нулата днес.

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София – около минус 8°, а максималните - между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

През деня облачността ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува още по-студен въздух.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m ще е около минус 3°, на 2000 m - около минус 9°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус 5° и максимални - между минус 3° и 2°. В неделя ще започне затопляне.

В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и в понеделник на отделни места в Западна България, а във вторник на повече места в цялата страна ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони и от сняг.

В понеделник вятърът ще се обърне от югозапад и временно ще се усили, а във вторник за кратко ще е от северозапад и с него температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белият дом: Спрени са военните доставки за Украйна
Белият дом: Спрени са военните доставки за Украйна
Ювентус се класира за полуфиналите на Купата на Италия след категоричен успех над Фрозиноне
Ювентус се класира за полуфиналите на Купата на Италия след категоричен успех над Фрозиноне