НОВИНИ

Ветровито време до края на деня, жълт код в седем области в страната

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 31.01.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Акцентът днес е върху силния северозападен вятър. Поривите му в областите в жълт цвят ще достигат 70 - 80 км/ч.

Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, но в комбинация с вятъра усещането ще бъде за още по-студено време. Ще има променлива облачност, а слаб сняг ще превалява главно в планинските райони и в планините.

През нощта вятърът временно ще отслабне, а слаби валежи от сняг ще има само на отделни места, отново главно в планинските райони. Температурите утре сутринта са между минус 4° и 1°, а следобед - между 4° и 9°. Облачността ще е променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и в западната част от Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад.

Много ветровито време и в планините. Ще духа силен, по върховете и бурен вятър от север-северозапад. Облачността и там ще е променлива, а максималните температури ще са без съществена разлика в сравнение с днес и в курортите ще са между минус 6 и минус 2 градуса.

С валежи ще бъде утре в много райони от Европа. Значителни снеговалежи се очакват в Прибалтийските страни и в Полша. Слаб сняг ще превалява в северните райони от Балканите, където ще остане ветровито.

И у нас в близките дни ще има превалявания предимно от сняг, по-съществени в събота. След временно затопляне температурите ще се понижават и в неделя ще бъдат по-ниски от типичните за началото на февруари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Фейгин: Доволна съм от представянето си на европейското
Александра Фейгин: Доволна съм от представянето си на европейското
Борислав Крачанов: Надявам се да се противопоставим на Хемик Полице
Борислав Крачанов: Надявам се да се противопоставим на Хемик Полице