НОВИНИ

Ветровито време с валежи от дъжд и сняг

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 08.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

И днес минималните температури в по-голямата част от страната са положителни, с изключение на Североизточна България, където все още има условия и за поледици. През деня с умерен и силен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух, температурите ще се понижават и в следобедните часове ще бъдат по-ниски от сутрешните - от минус 2° в Североизточна България до 9° на места в Южна. Ще продължи да вали, като със застудяването в много райони от Северна и Западна България валежите ще бъдат от сняг.

През нощта в почти цялата страна ще има валежи от сняг. В Северна България и планинските райони ще се образува снежна покривка. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 1 градуса, а в по-голямата част от страната и максималните ще останат под нулата, в комбинация с умерен и силен вятър от север-североизток с пориви над 70 км/ч. Ще има условия за виелици и навявания.

През деня валежите ще отслабнат. В Източна България и крайните южни райони още около обяд, а до вечерта - в почти в цялата страна ще спрат. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 5° и 0°, в София - не повече от минус 3°, в крайните югозападни части - около плюс 3°.

По Черноморието на места ще има валежи от дъжд, който ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще бъде много ветровито, а вълнението на морето ще се усилва и ще бъде бурно.

В планините и утре ще има валежи от сняг, които още преди обяд ще отслабват, а до вечерта в повечето райони и ще спрат. Ще бъде много ветровито с условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и максималните по най-високите върхове ще са около минус 8, минус 9 градуса.

С намалението на облачността, минималните температури в сряда на места ще паднат до около минус 10°, а максималните отново в някои райони ще останат отрицателни. След слабо затопляне в четвъртък, в петък и събота предстои ново застудяване, както и отново валежи, но предимно слаби.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун вероятно навършва 40 години днес
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун вероятно навършва 40 години днес
Отиде си колегата ни от РТС Добрин Сайменов
Отиде си колегата ни от РТС Добрин Сайменов