НОВИНИ

Везенков и Сакраменто си поиграха с огъня, но все пак се справиха с Оклахома Сити Тъндър у дома

Българската звезда получи едва 10 минути на паркета, за които записа 3 точки и 4 борби при победата на "кралете" със 128:123

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:35, 15.12.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
везенков сакраменто поиграха огъня все пак справиха оклахома сити тъндър дома
Слушай новината

Отборът на Сакраменто Кингс с българската звезда Александър Везенков в редиците си записа своя общо 14-и успех от началото на редовния сезон в НБА, след като в своята зала "Golden 1 Center" надигра състава на Оклахома Сити Тъндър със 128:123.

Двата отбора изиграха много равностоен двубой, който "кралете" бяха решили, че са спечелили в началото на решителната четвърт, когато дръпнаха с 14 точки, но силна серия на "гръмотевиците" върна интригата в мача. В крайна сметка обаче Сакраменто удържаха преднината си и така стигнаха до своята осма поредна победа срещу Тъндър в срещите помежду им от редовния сезон на НБА.

Българинът Александър Везенков не получи много време от пейката за Кингс и остана на паркета в продължение на едва 10 минути, за които се отчете с 3 точки, вкарвайки важна тройка в хода на последната част и 4 борби.

Иначе двубоят в Калифорния започна оспорвано, като в хода на първото полувреме нито един от двата тима не успя да се откъсне сериозно в резултата, въпреки че в края на втората четвърт тимът на Сакраменто за пръв стигна до двуцифрен аванс при 59:49. В заключителните секунди обаче Тъндър свалиха пасива си до 6 пункта при 53:59, при какъвто резултат дойде и почивката.

След нея гостите от Оклахома продължиха да стоят близо до своя съперник, за да се стигне до равенство при 74:74, а малко по-късно и при 80:80, но в края на третата част тройки на Малик Монк, Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис направиха така, че преди решителните 12 минути "кралете" водиха със 100:92.

В началото на последната четвърт момчетата на Майк Браун вдигнаха оборотите и след тройка на Везенков резултатът стана 105:92 в тяхна полза, а впоследствие разликата набъбна до 14 при 113:99. Гостите обаче не се предадоха и отговориха със серия от 18:6, за да се доближат само на две точки при 117:119. "Гръмотевиците" дори можеха да стигнат и до пълен обрат, но направиха няколко пропуска от дистанция, които позволиха на Сакраменто да запази преднината си и в крайна сметка да стигне до победата след 128:123.

Ди'Аарън Фокс отново беше под пара за победителите и завърши с 41 точки, а другата звезда в състава на "кралете" Домантас Сабонис приключи с "дабъл-дабъл" - 18 точки и 16 борби.

От другата страна за Оклахома Сити Тъндър Шей-Гилджъс Алекзандър приключи с 43 пункта, с които стана най-резултатния баскетболист в двубоя.

В класирането Сакраменто Кингс заема 6-а позиция в Западната конференция с баланс 14-9, докато "гръмотевиците" са 3-и с актив от 15 успеха и 8 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежкотоварен камион се обърна на пътя между Благоевград и Симитли
Тежкотоварен камион се обърна на пътя между Благоевград и Симитли
Българският кораб "Руен" е подценил опасността в Арабско море, смята Владимир Чуков
Българският кораб "Руен" е подценил опасността в Арабско море, смята Владимир Чуков