НОВИНИ

Виктория Томова се класира за финала в Сарагоса след четвърти пореден успех без загубен сет

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:24, 15.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
виктория томова започна успех квалификациите доха
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за финала на турнира на клей, който се провежда в испанския град Сарагоса и е с награден фонд 80 хиляди долара.

В полуфиналите поставената под №2 Томова надигра с 6:4, 6:3 представителката на домакините Лейре Ромеро Гормас, за да запише своя четвърти пореден успех в надпреварата без загубен сет.

В първата част двете тенисистки се размениха общо седем пробива, но за щастие, четири от тях бяха на сметката на българката срещу три за нейната съперничка, което се оказа решаващо затова българката да спечели сета с 6:4.

Вторият започна по-добре за Гормас, която поведе с 2:0, но оттам нататък Томова взе нещата под контрол и до края на срещата загуби само още един гейм, слагайки точка на спора след 1 час и 41 минути игра.

По този начин първата ни ракета се класира за своя първи финал от началото на 2023-а година, а в спора за трофея Сарагоса Вики Томова ще се изправи срещу №4 в схемата Тереза Мартинцова.

До този момент чехкинята, която е бивша №40 в света, е спечелил и двата двубоя срещу българката, като за последно двете играха в Маями през 2021-а година, когато Мартинцова се наложи с 6:4, 6:1.

Ако Томова вземе своя реванш в утрешния ден, то българката ще грабне своя първи трофей от сезон 2020 насам, когато тя триумфира на турнир Съндърланд, Великобритания след победа на финала над бъдещата шампионка от US Open Ема Радукану.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магдалина Миневска остана 12-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Узбекистан
Магдалина Миневска остана 12-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Узбекистан
Славия пречупи Берое с гол от съблекалнята и се върна на победния път
Славия пречупи Берое с гол от съблекалнята и се върна на победния път