НОВИНИ

Визита на ЦСКА в Пазарджик и дерби на Пловдив в програмата на Първа лига

полицията пловдив задържа годишен фен ботев гардското дерби локомотив
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:58, 16.07.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Български футбол
Слушай новината

Откриващият кръг на Първа лига продължава и в неделя с нови два двубоя. В първия мач от програмата Локомотив и Ботев си дават среща в поредно издание на градското дерби на Пловдив от 18:30 часа, а от 21:00 часа вицешампионът ЦСКА гостува на Хебър в Пазарджик.

"Червените" останаха на косъм от титлата миналия сезон, завършвайки на точка от шампиона Лудогорец. Възпитаниците на Саша Илич проведоха подготвителен лагер в Австрия, където записаха три победи и една загуба - тимът надви Ботошани, Базел и ВШГ Тирол и отстъпи единствено на Карабах. "Армейците" се подсилиха сериозно през лятото, в опит да сложат край на хегемонията на Лудогорец, като взеха ляв бек от Гамбия в лицето на Сейни Сенянг, централния защитник Браян Кордоба, както и няколко офанзивни футболисти - игралия на световното първенство с Еквадор Майкъл Естрада, 23-годишния национал на Гваделупа Матиас Фаетон, както и добре познатия по българските терени бивш играч на Литекс Данило Асприля.

Хебър на Любослав Пенев ще се бори отново да запази статута си във висшия ешелон, след като успя да оставане в Първа лига след тежка битка със Спартак Варна, Септември и Пирин Благоевград. Миналия сезон пазарджиклии не успяха да се противопоставят на по-именития си съперник, губейки и двете срещи с по 0:4. Главен съдия на двубоя е Станимир Тренчев.

На "Лаута" пък предстои ново дерби между Локомотив и Ботев. Играчите на Александър Томаш запазиха по-голяма част от футболистите си от изминалата кампания, което е добра предпоставка за добро начало на новия сезон. В добавка клубът представи нов изпълнителен директор в лицето на Павел Колев и започва с амбиции за по-силно представяне, след като завърши миналия сезон на пето място.

При Ботев неяснотите са по-големи. "Канарчетата" стартират кампанията с нов наставник в лицето на бившия треньор на Локомотив София Станислав Генчев, който се оплака от липса на играчи на определени постове непосредствено преди началото на сезона. "Жълто-черните" са големи длъжници на своите фенове - тимът остана едва десети последния сезон, а лошите резултати след завръщането на "Колежа", включващи четири загуби и едно равенство без вкаран гол, доведоха до неприятни сцени след края на мачове - при един от футболистите на Ботев бяха съблечени от привърженици на отбора.

Сега такива ще липсват на "Лаута", тъй като двата клуба се разбраха двете дербита от редовния сезон да се играят без гостуващи запалянковци. Миналата кампания Локо Пловдив триумфира с 1:0 на собствен терен, а ответният мач на базата в Коматево приключи при равен резултат 1:1. Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас и Новак Джокович излизат в спор за титлата на Уимбълдън
Карлос Алкарас и Новак Джокович излизат в спор за титлата на Уимбълдън
Заплати в плик: НАП започва проверки по морските курорти срещу сивата икономика
Заплати в плик: НАП започва проверки по морските курорти срещу сивата икономика