НОВИНИ

ВК Хебър остана и без треньора си Алберто Джулиани

Редица основни играчи на пазарджиклии вече напуснаха отбора заради тежкото финансово състояние

Алберто Джулиани
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:47, 06.12.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният Хебър Пазарджик остана и без старши треньор, след като Алберто Джулиани обяви, че напуска пазарджиклии.

В емоционално изявление на клубния сайт, реномираният италиански специалист се обърна към настоящия кмет на Пазарджик Петър Куленски и към бившия Тодор Попов. Той благодари на Попов за далновидността и смелостта.

Редица основни играчи на Хебър вече напуснаха отбора заради тежкото финансово състояние, в което изпаднаха пазарджиклии след смяната на местната власт.

Изявлението на наставника на "тигрите":

"Само няколко месеца след пристигането ми начело на Хебър, въпреки желанието ми да остана, обстоятелствата налагат да се сбогувам с вас!

В Пазарджик имах интензивни месеци и напускането ми ще бъде трудно, особено след като отборът се намира на върха в класирането и разчита на обичта на феновете, играчите и щаба и на уважението на президента на клуба. Напускам с благодарност и към бившия кмет на Пазарджик, Тодор Попов, който силно ме искаше за старши-треньор и повярва в мен и визията ми за проекта, за да направим така, че този отбор да расте и да въздига името на вашия град.

Всичко работеше според очакванията - отличен отбор, отлични играчи и отличен щаб. За да оцелее един спортен проект обаче, особено в момент на глобална икономическа и политическа криза, се изисква обединение, за да може да виждаме развитие за Пазарджик и за България.

Вече стана ясно, че новият кмет, въпреки че е бивш спортист, няма да отдели средства за запазването на клуба и високите му цели. Добрият кмет обаче не е този, който решава кой да живее или да умре, а този, който намира средства за всеки, за всеки гражданин, за всяка дейност и за доброто име на града. От злоба, от небрежност, от неспособност, не знам, но факт е, че мнозина като мен, бяха принудени от ден на ден да напуснат.

Тук остава само да благодаря на всички, но най-вече на президента и бившия кмет Попов за тяхната далновидност и смелост, а що се отнася до мен - аз изпълних ангажиментите и дадената ми дума до последния ден! Желая на всички късмет и се надявам, че новите политически сили могат да донесат повече слава, която този град и хората заслужават."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян шофьор блъсна полицай, докато настройва пътна камера
Пиян шофьор блъсна полицай, докато настройва пътна камера
Пробив в медицината: Течна биопсия ще позволява прецизно диагностициране на рак
Пробив в медицината: Течна биопсия ще позволява прецизно диагностициране на рак