COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Владислав Горанов отказа коментар на СМС-ите на Васил Божков

от БНТ
13:23, 15.05.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас
владислав горанов отказа коментар есемесите васил божков
Снимка: БГНЕС

От министерството на финансите категорично отказаха коментар на министър Владислав Горанов по публикуваните във фейсбук профила на бизнесмена Васил Божков есемеси, за които той твърди, че са кореспонденция с финансист №1 в държавата.

Днес бизнесменът, който е с повдигнати 11 обвинения и е в чужбина, пусна два поста на две съобщения.

В първия есемес се твърди, че финансовият министър е дал ценни указания на Мария Филипова, предшественик на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев.

Във втория Божков се оплаква, че Комисията по хазарта саботира дейността на хазартната му компания и получава отговор, че Комисията е спряла да прави каквото и да било и че ще бъде говорено с Александър Георгиев.

"Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание, коментира и изрази своята позиция за твърденията на г-н Божков. Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна", настояват от ведомството.

Припомняме ви, че на 8 май министърът на финансите Владислав Горанов призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения.

"През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той (Васил Божков – бел.ред.) е нарушавал или негови служители Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси. По този начин загубата за бюджета се изчислява на 700 милиона заедно с лихвите", посочи тогава Горанов.

"Вместо да се сипят подобни твърдения, препоръчвам всеки български бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го плати. И по този начин няма да изпада в ситуация да бъде преследван от наказателните власти. Ако някой претендира, че е коректен и изряден, нека бъде така добър да си плати задълженията", призова още той.

Владислав Горанов коментира още, че не разбира аргументите на хазартния бос за поисканата му оставка: Не разбирам аргументите на Божков и няма да подавам оставка.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Футболист от Симитли обнови съоръженията на детска площадка в квартал "Ораново"
Футболист от Симитли обнови съоръженията на детска площадка в квартал "Ораново"
Пантофите ви в музей? Сега е възможно
Пантофите ви в музей? Сега е възможно