НОВИНИ

Волейболните национали до 20 години спечелиха контролната си среща с тима на Берое 2016

волейболните национали години спечелиха контролната среща тима берое 2016
Снимка: БФ волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:55, 05.01.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Волейбол
Слушай новината

Националният отбор на България за мъже до 20 години проведе първа контрола преди зоналната квалификация за европейско първенство, която ще се проведе в Румъния (11-13 януари). "Трикольорите" ще спорят за квота с тимовете на Черна гора, Турция и домакините от Румъния. Еврошампионатът е между 26 август и 7 септември в Сърбия и Гърция.

Тимът, воден от селекционера Мирослав Живков, е на подготвителен лагер в Стара Загора. Именно там националите се изправиха в проверка срещу мъжкия отбор на Берое 2016 и спечелиха с 3:2 (22:25, 25:20, 25:18, 22:25, 25:18). По желание на треньорския щаб решителният гейм беше игран до 25-а точка.

Живков направи различни експерименти със състава и тактиката в хода на мача, като неговите избраници се представиха много добре при посрещане и в атака. Той започна в състав Симеон Николов, Костадин Козелов, Стелиан Делибосов, Кристиян Титрийски, Александър Къндев, Жасмин Величков и либеро Александър Цанев. Петима национали завършиха двубоя с двуцифрен точков актив. Най-резултатен бе Титрийски с 15 точки. 14 добави Къндев, с 13 завърши Козелов, а по 12 записаха Симеон Николов и Величков.

За Берое 2016 по 15 точки реализираха Спас Байрев и Руси Желев.

След контролата лагера временно напуснаха четирима национали - Къндев, Симеон Николов, Титрийски и Козелов, които се завърнаха в София, за да се готвят с мъжкия Левски за важния двубой срещу италианския Монца от турнира "Чалъндж къп". Срещата е на 9 януари, а след нея те отново ще се присъединят към националния отбор. С отбора от днес тренират центърът Николай Котевски (ВАСК) и посрещачът Огнян Христов (Берое).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят маршрутите на някои градски линии в София заради строежа на метрото през "Слатина"
Променят маршрутите на някои градски линии в София заради строежа на метрото през "Слатина"
Поредна историческа сграда в Пловдив е напът да бъде съборена
Поредна историческа сграда в Пловдив е напът да бъде съборена