НОВИНИ

Волейболните национали под 19 години отстъпиха на Сърбия на Балканиадата и ще се борят за второто място в група С

волейболните национали години отстъпиха сърбия балканиадата борят второто група
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 12.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

България започна участието си на Балканското първенство по волейбол за мъже до 19 години с поражение от тима на Сърбия. Шампионатът се провежда в Тирана (Алабния), където миналата седмица националите под 17 години триумфираха с титлата.

Отборът, воден от Мирослав Живков, имаше истински тест още в първата си среща в турнира - сериозният отбор на Сърбия. За българските волейболни таланти остана утехата, че все пак успяха да спечелят гейм, но претърпяха поражение с 1:3 (17:25, 25:20, 18:25, 18:25).

България е в група С заедно с отборите на Сърбия и Гърция, като в първия ден от балканския турнир сърбите победиха с 3:0 Гърция и така със сигурност печелят потока. Утре българските волейболисти срещат гърците от 19:00 часа в спор за второ място, което ще гарантира полуфинал. България и в момента е там заради единия си спечелен гейм, но за да си го гарантира със сигурност трябва да постигне победа.

Срещу сърбите българските таланти стартираха с лек аванс от 5:3, но след изравняването при 6:6 съперникът започна да увеличава разликата и не се затрудни да поведе в геймовете след 17:25. Последва много силна втора част за нашия тим. Тя започна оспорвано, вървеше точка за точка до 11:11, но след това атаките на българите нямаше как да бъдат спрени и след 25:20 геймовете бяха изравнени за 1:1.

Третият и четвъртият гейм бяха абсолютно идентични – с равностойна игра и оспорвана битка в началото до 8:11 и в двете части, последва разлика от 5 за противника до 17:22 и затваряне на частта при 18:25.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Човечеството е навлязло в нова епоха - антропоцен
Човечеството е навлязло в нова епоха - антропоцен
Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън за юноши
Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън за юноши