НОВИНИ

Волейболните национали ще извадят поука от грешките си преди мача с Финландия

Български национален отбор по волейбол за мъже Цветан Соколов Георги Сеганов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 30.08.2023
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Част от националите на България застанаха пред медиите и коментираха поражението с 1:3 от Испания в първата среща от eвропейското първенство за мъже, на което страната ни е съдомакин.

Сред тях бяха капитанът Цветан Соколов, най-опитният в отбора - либерото Теодор Салпаров, дебютантът на еврошампионат за мъже Симеон Добрев и разпределителят Георги Сеганов.

Диагоналът Цветан Соколов вярва, че отборът ще направи своите изводи, за да поправи грешките си в предстоящия мач.

"Ние не направихме това, което можем. Това не бяхме ние от тренировките. Нека отдадем дължимото на отбора на Испания, на който нещата се получиха. Браво на тях, поздравления. Те наистина изиграха волейбол без грешки. От това, което сме гледали, при тях никога не е било така. Не трябва да се оправдаваме, просто трябва да си извадим изводите, да гледаме напред и да се постараем да не допускаме това нещо повече. Трябва да покажем спортна агресия - нещо, което не направихме днес. Винаги когато бъркахме, не показвахме тази злоба. А ние сме отбор, който трябва да играе с емоция, със злоба, с агресия във всеки елемент. Винаги когато сме го правили, нещата са ни се получавали. Днес направихме точно обратното - играхме доста спокойно. Дори го нямаше онова напрежение, което е нормално, особено за отбор домакин. Може би това ни беше грешката. Трябва да си направим всички изводи", заяви той.

Либерото Симеон Добрев също призна, че отборът не е успял да пренесе на терена добрата форма, която е демонстрирал на тренировка.

"Пред тази публика чувството е уникално, такова нещо бях гледал само по телевизията. Обстановката на игрището беше напрегната. За съжаление, не успяхме да излезем от трудната ситуация с добрата атака на испанците и с нашите твърде много грешки на сервис. Този елемент го подобрихме в тренировките, но не успяхме да го покажем в мача. Аз обаче вярвам, че играта ни ще тръгне и още във втория мач срещу Финландия ще покажем съвсем друго лице, да покажем нашата най-добра игра. Старши треньорът ни каза, че първенството тепърва започва и всяко начало е трудно. Ние сме сплав от много опитни и много млади състезатели. По-младите трябва да се вслушваме в казаното от по-опитните и да бъдем сплотени, като едно цяло", допълни той.

Неговият съотборник Теодор Салпаров е на мнение, че тима трябва задължително да победи Финландия.

"Не успяхме да се справим с крайните нападатели на Испания, които направиха страхотен мач. Комплименти за тях. Видяхте, че имаме сгрешени 12 сервиса в един гейм, което показва, че напрежението при нас е било много голямо. Но с победа над по-добър противник може да се окаже, че този мач не е толкова фатален. Трябва да се мобилизираме за втория ни съперник Финландия - за задължителна победа. И се надяваме, че ще покажем по-добра игра. Имахме и малко проблеми с вируси, не можахме да започнем с шестицата, както бяхме тренирали. Но комплименти и за Алекс Николов, че събра сили и дори влезе в мача в третия гейм. В такива моменти си проличава колко задружен е един отбор и колко силен е колективът. За съжаление не успяхме да обърнем развоя на мача", добави той.

Разпределителят Георги Сеганов призна, че напрежението е изиграло своята роля.

"Испанците играха много добре по блокадата ни. Дори след силни наши сервиси успяваха да спечелят точките с удари по пръстите. При нас имаше напрежение в първия гейм, но испанците направиха феноменален мач в нападение. Срещу Финландия трябва да подобрим сервиса. Дори да не е толкова силен, поне да го вкарваме. Имаме работа и в защита", сподели той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ли се промени в шофьорските изпити от началото на септември?
Очакват ли се промени в шофьорските изпити от началото на септември?
Нургюл Салимова се превърна в идол за деца шахматисти на национален турнир
Нургюл Салимова се превърна в идол за деца шахматисти на национален турнир