НОВИНИ

Волейболният Левски посреща Монца, който пристигна в София с кадрови проблеми

Първият четвъртфинален мач на "сините" от турнира CEV Challenge Cup с италианския тим е тази вечер от 19:30 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ 3!

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
14:45, 09.01.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистите на Левски излизат днес от 19:30 часа срещу италианския Минт Веро Волей (Монца) в първи четвъртфинален двубой от турнира за Купата на претендентите (CEV Challenge Cup).

Мачът в зала "Левски София" ще бъде предаван НА ЖИВО по БНТ 3!

"Сините”, които спечелиха Суперкупата на България в началото на сезона ще се опитат да извлекат максимума от мача с италианския тим, който е пълен със звезди от световна класа.

Вчера отборът на Монца пристигна в София без един от основните си волейболисти. Това е централният блокировач Габриеле Ди Мартино, който е титуляр в тима воден от Масимо Екели, но остана в Италия, след като се разболя от грип.

В негово отсъствие на тази позиция старши треньорът на Монца ще може да разчита на европейския и световен шампион Джанлука Галаси, на бившия италиански национал Томас Берета и на Франческо Капарони.

Титулярният разпределител Фернандо Крелинг - Качопа и основният диагонал Артър Шварц пристигнаха в София с контузии. Разпределители на Монца са бразилският национал Фернандо Крелинг - Качопа, който пропусна последния двубой с Перуджа (0:3) и хърватинът Петър Вишич.

Диагонал на тима е канадският национал Артур Шварц, който играе успешно и като централен блокировач. От съвсем скоро в отбора е и словенският национал Ник Муянович.

Посрещачи на Монца са канадците Стивън Маар и Ерик Льопки, както и японския национал Ран Такахаши.

Титулярно либеро на тима, който заема 6-о място в в Суперлигата на Италия и Марко Гаджини, а негов заместник е Флавио Марацини.

„Трябва да се справим по най-добрия начин с деликатната ситуация с Ди Мартино, който остана извън състава поради грип и с Фернандо Крелинг и Артур Шварц, които не са в най-доброто физическо състояние”, заяви старши треньорът на Монца Масимо Екели.

"Левски е един много интересен отбор, със страхотен потенциал според мен. Съставен е от много интересни млади състезатели. Очаквам наистина един наистина много труден мач. Запознахме се максимално добре с потенциала на този съперник. Мисля, че наистина ще стане интересен мач", каза още треньорът на гостите.

Срещата реванш между Монца и Левски е на 17 януари в Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е в готовност да изпрати полицаи да охраняват Олимпийските игри в Париж
България е в готовност да изпрати полицаи да охраняват Олимпийските игри в Париж
Волейболният национал Жасмин Величков: Вярвам, че ще успеем да спечелим еврокалификацията
Волейболният национал Жасмин Величков: Вярвам, че ще успеем да спечелим еврокалификацията