НОВИНИ

Време е за сезон 2023/24 в Националната волейболна лига (НВЛ) при мъжете

Четири двубоя поставят началото на новата кампания в мъжкия ни волейболен шампионат, а още тази вечер ще видим в действие медалистите от изминалния сезон - Нефтохимик 2010 Бургас, Хебър Пазарджик и Левски София

време сезон 2023 националната волейболна лига нвл мъжете
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 20.10.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

След като началото на клубния сезон в България беше дадено през изминалия уикенд с турнира за Суперкупата 2023, в който столичният Левски спечели трофея за първи път в историята си, дойде време и за стара на сезон 2023/2024 в родното мъжко първенство.

Берое 2016, Дея Спорт, Добруджа 07, Левски София, Марек Дупница, Монтана Волей, Нефтохимик 2010 Бургас, Пирин Разлог, Раковски 1964, Хебър Пазарджик, ЦСКА София и Черно море Баск са готови за нов интригуващ сезон, а жребият, определи интересни битки още в откриващия кръг на шампионата, който ще бъде поставен тази вечер с първите четири срещи:

Марек Дупница - Левски София, Раковския 1964 - Дея Спорт Бургас, Нефтохимик 2010 Бургас - Пирин Разлог, Берое 2016 - Хебър Пазарджик са сблъсъците, с които ще бъде поставено началото на битката в шампионата през новата кампания.

След изключително оспорвания минал сезон, сега феновете очакват с нетърпение старта мачовете в Националната волейболна лига (НВЛ), която през настоящата кампания ще ни предложи 22 кръга в редовния сезон преди да пристъпим към плейофите.

Двубоите са разпределени в есенен и пролетен полусезон, като новост е, че през тази година няма да има пауза, която да продължава над един месец, тъй като последните мачове от есенния полусезон ще се състоят в уикенда на 29-30 декември.

След приключване на двубоите от пролетния полусезон ще преминем към фазата на плейофите, където има промяна на формата. В продължение на много години полуфиналите и финалът се играеха до 3 победи от 5 мача като в рамките на 24 часа се изиграваха по 2 срещи в град.

"Запазваме системата до 3 победи от 5 срещи, но вече ще се играе по един двубой през 72 часа с размяна домакинствата след всяка среща. По този начин ще могат играчите да се възстановят много по-добре, интригата да се засили, а нивото на игра да бъде отново високо. В досегашния формат винаги имаше умора след първите двубои и това се виждаше веднага във вторите срещи. Продължителността на първенството ще бъде до 15 май, а не както досега до края на месец април", поясни Живко Желев, председател на НВЛ.

През настоящия сезон пък волейболните фенове ще се почувстват още по-свързани с играта, след като НВЛ стартира първата по рода си в България игра - Фентъзи волей.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Орлин Станойчев ще бъде турнирен директор на Sofia Open 2023
Орлин Станойчев ще бъде турнирен директор на Sofia Open 2023
TikTok и Meta са свалили близо 1,3 млн. притеснителни/заблуждаващи публикации за Близкия изток за последната седмица
TikTok и Meta са свалили близо 1,3 млн. притеснителни/заблуждаващи публикации за Близкия изток за последната седмица