НОВИНИ

Време за жени пирати?

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:13, 04.07.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Още

Вече няколко седмици се говори за равенство и против расизма. Крайно време е да отделим няколко минути на нежния пол.

Поводът дойде от Холивуд, където упорито се говори, че ще видим Марго Роби в ролята на карибски пират. Да, популярната поредица с Джони Деп предстои да ни разкаже и гледната точка на дамите.

Капитан Джак Спароу, винаги добре зареден с няколко бутилки ром и винаги успяващ да се забърка в неприятности. Джони Деп вдъхна живот на един от най-емблематичните пирати от филмовия екран. Продуцентите обещават да го видим поне още веднъж, но докато това стане факт, Карибски пирати се завръща в женски състав.

Австралийската актриса Марго Роби отдавна си е спечелила заслужена слава. Сега, обаче, току-що навършилата 30 години Роби ще запретне ръкави и ще опъне платната, защото ако слуховете са верни, скоро ще я видим като капитан на пиратски кораб.

Засега от "Дисни" нито потвърждават, нито отхвърлят новината, но веднага се заговори за тази нова вълна от дамски версии на добре познати ни филми с мъже в главните роли. Видяхме "Бандитките на Оушън" с Кейт Бланшет и Сандра Бълок, имахме и дамска версия на "Ловци на духове" с Мелиса Маккарти. Успешни или не, новите интерпретации са факт.

Но темата далеч надхвърля пределите на Холивуд. През 17-и и 18-и век се вярвало, че жена на борда, ще донесе лош късмет на кораба. Най-често - буря, която ще потопи всички на дъното на морето. Често, за да могат да плават, дамите се преобличали като мъже и се надявали да останат незабелязани. Но дори тогава имало жени-капитани и дори страховити пирати, начело на големи флотилии.

Колкото до филма, той ще разказва история във вселената на "Карибски пирати", но няма да бъде негово продължение. А тези, които държат да гледат Джони Деп, могат да бъдат щастливи, защото очакванията са през следващата година отново да го видим на екран с бутилка ром в ръка.

Още любопитни новини вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от столичната улица "Съборна" става пешеходна
Част от столичната улица "Съборна" става пешеходна
Разследват Едуар Филип за справянето с COVID-19
Разследват Едуар Филип за справянето с COVID-19