НОВИНИ

Временният наставник на Челси: Не съм говорил още с футболистите, трябва да се концентрираме за мача утре

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:13, 03.04.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
временният наставник челси съм говорил футболистите концентрираме мача
Снимка: БТА
Слушай новината

Временният наставник на Челси Бруно Салтор даде пресконференция преди утрешният си дебют начело на "сините", който ще бъде в домакинския мач срещу Ливърпул от Висшата лига.

Бившият футболист, който беше помощник на уволнение вчера вечерта Греъм Потър, разкри, че именно английският специалист е бил причината той да се озове на "Стамфорд Бридж" и допълни, че ще се опита да продължи процеса, започнат от Потър.

"Тук съм заради Греъм и клуба, които решиха, че това е правилната стъпка. Тук съм просто, за да помогна на клуба по най-добрия начин, на който съм способен. Ще опитам да поддържам процеса. Мисля, че Греъм свърши изключителна работа. Футболът е доста сложен бизнес и трябва да продължим по пътя си", сподели Салтор.

42-годишният испанец говори и за предстоящия двубой с Ливърпул, споделяйки, че все още не е разговарял със самите футболисти, но най-важното за всички в момента е да се фокусират върху срещата утре.

"Все още не съм разговарял с футболистите. Имаме планирана тренировка днес. В края на деня всички ние сме отговорни, трябва да се концентрираме върху утрешния мач и точно тази енергия ни трябва. Но играчите също ще са тъжни. Говорих със собствениците, те винаги са ни подкрепяли. Сега съм концентриран върху днешната тренировка и мача след това", коментира временният наставник на Челси.

"Изключително се възхищавам на Юрген Клоп. Те също преминават през труден сезон, но имат топ футболисти и очакваме агресивен мач, много интензивен", допълни той.

Бруно Салтор бе запитан още от журналистите дали самият той смята, че има шансове да остане за постоянно начело на "сините" предвид фактът, че се спрягат имената на специалисти като Юлиан Нагелсман, Луис Енрике и Маурисио Почетино.

"Това не е нещо, което мога да контролирам. Концентриран съм върху това, което мога да контролирам.Тази работа е огромно предизвикателство. Треньор съм от четири години, но съм във футбола от 24. Натрупал съм доста опит, опитвам да помагам на футболистите, защото съм бил в подобна ситуация като тях", заяви Салтор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щутгарт освободи своя треньор Бруно Лабадия
Щутгарт освободи своя треньор Бруно Лабадия
Нападнатите полицаи от Стамболийски да бъдат наградени, предлага директорът на полицията в Пловдив
Нападнатите полицаи от Стамболийски да бъдат наградени, предлага директорът на полицията в Пловдив