НОВИНИ

Времето днес: Сутрешна поледица и ветровит следобед

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 25.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Условия за заледявания сутринта, опасно ветровито следобед

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°, като в районите с отрицателни температури ще има заледявания, а максималните - между 6° и 12°, в София - около 7°.

Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще бъде почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен. В по-голямата част от страната е обявено предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 70 км/ч.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, а през нощта на отделни места слабо ще превали. Максималните температури ще са от 9° до 11°. Температурата на морската вода е от 6° до 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, по най-високите върхове – по-често значителна. На места ще има слаби превалявания от сняг, преди обяд в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 - около минус 3°.

В петък и събота ще се задържи ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна. През първия ден на отделни места, главно в Източна България и планините, ще превали слабо, предимно сняг, а през втория валежи от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България. Температурите ще се понижат, по-съществено в събота.

В неделя и понеделник застудяването ще продължи. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България – умерен, от север-северозапад. Вероятността за валежи намалява - само на изолирани места, главно в планините, ще превалява сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичният общински съвет в нов пореден опит за избор на председател
Столичният общински съвет в нов пореден опит за избор на председател
Ученици от Бургас към кмета: Грипна ваканция ни трябва сега, за деца в градини и училища
Ученици от Бургас към кмета: Грипна ваканция ни трябва сега, за деца в градини и училища