НОВИНИ

Вторият сезон на хитовия сериал "Вина" започва на 7 януари

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 29.12.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – "Вина" – започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

"Имаме много голяма подкрепа на зрителите и се надяваме да отговорим на техните очаквания. Моята героиня е вярващ човек и дори и както видяхме в първия сезон, когато имаше желание за отмъщение на съпруга си, тя е склонна да прощава", каза в "Денят започва" актрисата Параскева Джукелова, която изпълнява ролята на Цвета Бончева.

"Бях изненадана и щастлива, когато видях колко много хора са изживяли и харесали сериала. Антония е ранимо и емоционално момиче. Всички сме хора и сме палитра от емоции. Няма чисто лоши и чисто добри персонажи", коментира Дария Митушева, която играе Антония.

Сценаристи на "Вина" са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Актьорският състав на "Вина" включва Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др.

Сред изненадите във "Вина 2" е участието на една от най-талантливите и обаятелни актриси – Лилия Маравиля. Зрителите ще видят още няколко нови лица – Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

За да си припомнят зрителите началото на вълнуващата история в сериала "Вина", БНТ 2 излъчва повторение на първи сезон в празничните вечери около Рождество и Нова година – по два епизода на 22, 23, 24 декември и на 29, 30, 31 декември от 20:00 ч. по БНТ 2.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неустоими празнични емоции с "Балканска щръклица" и "Новогодишен калейдоскоп" по БНТ
Неустоими празнични емоции с "Балканска щръклица" и "Новогодишен калейдоскоп" по БНТ
Кой казва, че Новак Джокович няма своите идоли в спорта?
Кой казва, че Новак Джокович няма своите идоли в спорта?