НОВИНИ

Якуб Пьотровски грабна призовете за най-добър чужденец и полузащитник в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:49, 18.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Якуб Пьотровски Лудогорец Сервет
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Полският състезател на Лудогорец Якуб Пьотровски получи цели два приза по време на тазгодишната церемония за "Футболист на годината" - този за най-добър чужденец и най-добър полузащитник.

В първата класация Пьотровски наследи на трона своя съотборник в разградския тим - Бърнард Текпетей, събирайки 55 гласа. Втори и трети се наредиха съответно вече бившият играч на Левски Уелтън, както и самият Текпетей.

"Голяма чест за мен е да бъда избран за тази награда. Много съм щастлив, благодаря на българските журналисти. Благодаря на семейството ми и на приятелката ми, която винаги е до мен. Благодаря много и на клуба ми Лудогорец, който ми помага да съм по-добър всеки ден", сподели 26-годишният халф.

Междувременно Якуб Пьотровски беше определен и за най-добър полузащитник в българското първенство, като той се пребори за наградата със своя съотборник Ивайло Чочев и бившият капитан на националния отбор и настоящ такъв на Ботев Пловдив Ивелин Попов.

Интересната подробност е, че първите места по останалите позиции заслужиха единствено чужденци: Хърватинът Динко Хоркаш от Локомотив Пловдив бе избран за най-добър вратар, панамецът Хосе Кордоба от Левски стана най-добър защитник, а сред нападателите бе отличен вече бившият бившият му съотборник бразилецът Уелтън.

За най-красив гол за изминалата календарна година пък бе определено попадението на Асими Фадига във вратата на Айнтрахт Франкфурт при равенството 1:1 на Левски срещу "орлите" в плейофния кръг на Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Християн Петров е най-прогресиращ играч на България за 2023 г., Евдокия Попадинова е №1 при жените за шести път
Християн Петров е най-прогресиращ играч на България за 2023 г., Евдокия Попадинова е №1 при жените за шести път
Китай и Индия приветстваха резултатите от изборите в Русия
Китай и Индия приветстваха резултатите от изборите в Русия