НОВИНИ

Яник Синер се оттегли от Мастърса в Париж и отправи критики към организаторите

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:12, 02.11.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
яник синер достигна четвъртфиналите тенис турнира виена
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №4 в мъжкия тенис Яник Синер обяви, че се оттегля от по-нататъшно участие на турнира от категория АТР Мастърс 1000 в Париж, като самият той определи това си решение като "правилното за своето здраве и тяло".

Причината за отказването на италианеца се крие в тежката програма на срещите му в зала "Берси".

Синер победи в ранните часове на днешния ден американецът Макензи Макдоналд в три сета, а според програмата на организаторите шампионът от миналата седмица във Виена трябваше отново да се появи на корта днес след следобед за мача си от осминафиналите срещу Алекс Де Минор.

В крайна сметка италианският тенисист предпочете да запази здравето си, оттегляйки се от Мастърса в Париж, за да се фокусира върху предстоящите Финали на АТР в Торино, които стартират на 12 ноември.

"Разочарован съм, че трябваше да обявя оттеглянето си от мача в "Берси" днес. Приключих мача си малко преди три сутринта и трябваше да си легна няколко часа по-късно. Имах по-малко от 12 часа, за да си почина и да подготвя следващия мач. Трябва да взимам правилните решение за моето здраве и тяло. Седмиците, които идват с Финалния турнир на АТП у дома и Купа "Дейвис" са много важни. Сега се концентрирам върху подготовката за тях. Ще се видим в Торино!", написа Яник Синер.

През тази година роденият в Южен Тирол състезател изживява най-силния сезон в кариерата си, като той вече спечели четири титли, класира се за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем и освен това достигна до рекордното за него 4-то място в световната ранглиста.

Това помогна на Синер за пръв път да се класира Финалите на АТР в Торино. Любопитното е, че той вече направи дебюта си в надпреварата през 2021-а година, но тогава като резерва на друг местен любимец Матео Беретини, който бе принуден да се оттегли от турнира заради контузия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали по минифутбол отстъпиха на Азербайджан в четвъртфиналите на световното първенство
Българските национали по минифутбол отстъпиха на Азербайджан в четвъртфиналите на световното първенство
Човешка грешка: Натиснат грешен бутон е задействал системата, която разпрати съобщения за тревога
Човешка грешка: Натиснат грешен бутон е задействал системата, която разпрати съобщения за тревога