НОВИНИ

Йосиф Миладинов отново подобри националния рекорд и се класира за финала в Рим

Йосиф Миладинов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 11.08.2022 (обновена)
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Йосиф Миладинов записа пето време на поплуфинала на 50 метра в стил бътерфлай на Европейското първенство по плуване в Рим. 19-годишният състезател регистрира време от 23.20 секунди и попадна сред най-добрите осем.

Българинът записа втори пореден национален рекорд в тази дисциплина. В сутрешната сесия той завърши за 23.46 секунди.

Той взе златен медал в тази дисциплина в същия басейн преди година на Европейското първенство за юноши. Другият златен медал дойде на 100 м бътерфлай.

"Супер се чувствам, но съм малко ядосан. Пипането ми дойде дълго вместо късо. Това означава, че имам резерви за утре. Ядосан съм много, но се надявам утре всичко да е наред, да си изплувам плуването както трябва и да няма грешки. Дай Боже да съм доволен след финала. За финала очаквам да плувам максимално, да дам най-доброто от себе си и да направя най-доброто класиране”, сподели той за БНТ.

Най-бърз е нидерландецът Нилс Костанйе с време от 22.88 секунди. Финалът на 50 м бътерфлай при мъжете ще се състои утре.

Другата ни представителка Габриела Георгиева остана извън финала на дисциплината 200 м гръб за жени, след като записа време от 2:12.54 минути и финишира на 14-ата позиция в общото класиране. Това бе трети неин полуфинал на голямо първенство. Сутринта тя завърши за 2:12.46 минути.

"Добре се чувствам. Уморих се, но това е нормално. Доволна съм от резултата. Определено бях по-спокойна. Винаги се притеснявам на първото плуване. За второто плуване треньорът ми е казал да го приемам с усмивка, защото все пак съм стигнала дотук. Трябва да се подобрявам във всеки елемент. Старая се на всяка една тренировка. Надявам се следващото плуване да е по-добро. Доближавам се, което е добър показател. Има трудна бариера, която не мога да премина. Искам да се доближа максимално до най-добрите ми постижения", сподели тя пред БНТ.

Най-бърза в серията бе Мргарита Панциера от Италия с 2:08.16 минути.

Любомир Епитропов завърши седми в дисциплината 100 м бруст. Той преплува дистанцията за 1:01.02 минути, което му носи 13-ата позиция. Сутринта той записа време от 1:01.20 минути. Той финишира 13-и и на световното първенство в Будапеща на 200 м бруст.

"Отново не съм доволен. Чувството бе по-добро вечерта от сутринта. Времето не е по-различно, но имам малко надежда за 200 м бруст. Продължавам подготовката за събота и се надявам да покажа това, за което съм тренирал. По-дългата дистанция е все едно различен спорт. Определено мога да не съм горд от себе си, но чувството да съм на полуфинал с доста по-слабо време от моето най-добро, ме кара да се чувствам добре. Това не са постиженията, за които работим, така че продължавам с пълна сила към целите ми", каза той пред БНТ.

Най-бърз бе италианецът Нилоко Мартиненги с 58.44 секунди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски сателитни снимки разкриват мащабни разрушения в руската военна база в Крим
Американски сателитни снимки разкриват мащабни разрушения в руската военна база в Крим
Унищожават 200 000 дози ваксини срещу COVID-19, ако не се използват до края на август
Унищожават 200 000 дози ваксини срещу COVID-19, ако не се използват до края на август