НОВИНИ

Юбилейната 70-а международна колоездачна обиколка на България ще премине през Троян

юбилейната международна колоездачна обиколка българия премине троян
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 21.08.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Троян отново ще бъде домакин на втория етап от международната колоездачна обиколка на България, която тази година е 70-та юбилейна. Ще участват и състезатели на троянския колоездачен клуб Хемус-1896, който стана шампион на България за изминалата 2022 година в Държавния отборен шампионат по колоездене на шосе, съобщават от общинската администрация.

Освен Българската федерация по колоездене, основна роля в подготовката и провеждането на състезанието на местно ниво имат Община Троян и президентът на Колоездачен клуб Хемус-1896, гр. Троян Тодор Колев.

В тазгодишната надпревара участие ще вземат 207 колоездачи от 22 отбора, които на 27 август ще пристигнат от Пирдоп през най-високия проход в Стара планина - Троянския. Около 17:30 часа състезателите се очаква да финишират на площад "Възраждане".

Преди финала на обиколката, от 16:00 часа Колоездачен клуб Хемус-1896 съвместно с Община Троян ще организират състезания за деца и ученици до 15 години, групирани в четири възрастови групи, както и демонстрации, с възможности за тестване на продуктите на известната американска марка за електрически велосипеди TREK. Трасето ще бъде охранявано, маркирано и затворено. Задължително е ползването на каски по време на състезанието.

В третия ден от Обиколката на България, 28 август, колоездачите ще стартират по маршрута Троян - Казанлък в 14:30 часа отново на площад "Възраждане". За безопасното преминаване на колоездачите в Троян временно ще бъде затворени за движение централни улици в града.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на ФИДЕ: Нургюл владееше инициативата във финала, но не ѝ достигна опит
Президентът на ФИДЕ: Нургюл владееше инициативата във финала, но не ѝ достигна опит
Задава се нов "ремонт" на санкциите за шофьори в Наказателния кодекс
Задава се нов "ремонт" на санкциите за шофьори в Наказателния кодекс