НОВИНИ

Юлиан Ангелов: По-правилно е целият кабинет да взима решение за извънредно положение

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 11.05.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

По-правилно е целият кабинет на базата на 8 критерия да обявява извънредно епидемично положение, а не това да се прави от персонално здравния министър, това заяви за "Още от деня" Юлиан Ангелов от ВМРО.

Когато един колективен орган вземе решение - в него има различни мнения, различна експертиза, преценката ще бъде по-правилна, отколкото, ако отговорността лежи на един човек.

Юлиан Ангелов обясни, че искане на патриотите е и икономическият съвет към МС да стане постоянно действащ орган, като към него с право на глас, освен настоящите членове, да се включи и по един експерт от парламентарно представените партии, както и доказани експерти финансисти и икономисти да бъдат включени допълнително, тъй като това гарантира предлагането на адекватни мерки.

По отношение на туризма предложението на патриотите е всеки български гражданин, който е бил осигурен поне през последната една година, учащите и пенсионерите, държавата да помогне тези хора с определена сума пари.

"Нашето предложение е това да е минимум 100 лева, като идеята е, че за едно четиричленно семейство това ще са 400 лева. Тези хора като отидат на нашето Черноморие, ще оставят там тези пари, така поне до някаква степен българският туристически бизнес ще бъде спасен", подчерта той.

Какво още каза Юлиан Ангелов - вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се обърна на кръстовище във Велико Търново
Камион се обърна на кръстовище във Велико Търново
Боил Банов коментира казуса с Червената къща, твърди, че с Рашидов работят добре
Боил Банов коментира казуса с Червената къща, твърди, че с Рашидов работят добре