COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

За влизане в Гърция през граничните пунктове: Само с документ, преведен на гръцки

от БНТ
06:56, 24.03.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Сигурност

Гърция въведе по-строги мерки за влизане на чужди граждани през граничните пунктове "Кулата","Илинден"и "Капитан Петко Войвода".

За да влязат в страната, пътниците трябва да имат основателна причина, придружена с документ.

И на трите гранични пропускателни пункта с България, всички граждани трябва да имат документ, който да доказва основателната причина. Това са постоянен адрес, или че работят или имат бизнес. Ако имат фирма, документът трябва да бъде преведен на гръцки език. Без такъв документ гражданите ще бъдат връщани.

Към момента безпроблемно се извършва преминаването на тежкотоварните камиони. През следващите дни няма да има ограничения за тях, но ще бъдат проверявани щателно от служителите на гранична полиция.

От гръцка страна предупреждават, че ако гражданите влязат на територията на България и искат да се върнат в Гърция, задължително остават под карантина две седмици.

Българите, които искат да влязат в Гърция и нямат основателна причина - искат да отидат на разходка или да пазаруват, ще бъдат връщани от гръцките власти.

Към момента няма особено движение на граждани от Гърция, които искат да влязат у нас.

Служители на РЗИ-тата и на трите контролнопропускателни пункта измерват температурата на пристигащите, а те попълват декларации. Посъветвани са също да останат под домашна карантина.

За последното денонощие 25 български граждани са се завърнали от рискови държави като Франция, Италия и Испания и са преминали през граничен пункт Кулата

д-р Нинка Бухова, РЗИ-Благоевград: Които са термометрирани, издадени са предписания за поставяне под карантина, задължително. И формуляри за личните данни на хората.

Пътуващите, които няма официален документ на гръцки език за причината за престоя им там, например че живеят или имат бизнес в Гърция, ще бъдат връщани от гръцките власти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иво Прокопиев е със запорирани сметки и имущество
Иво Прокопиев е със запорирани сметки и имущество
Ще продължи да вали и дъжд, и сняг
Ще продължи да вали и дъжд, и сняг