НОВИНИ

Задържаха двама иманяри край пазарджишкото село Црънча

задържаха двама иманяри пазарджишкото село црънча
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 12.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Криминално

Двама мъже извършвали незаконни иманярски разкопки са установени и задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Разследването е проведено след получен сигнал от граждани, извършващи туристически преход в гората.

В местността „Градището“ край пазарджишкото село Црънча те забелязали, че двама мъже извършват незаконна дейност, като правят незаконни разкопки. Виждайки туристите иманярите веднага избягали и са укрили.

Гражданите незабавно подали сигнал в полицейското управление в Пазарджик. С изясняването на случая се заели служителите от сектор „Криминална полиция“ подпомогнати от полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района.

В резултат на проведените дейности са установени и задържани двама мъже на 30 и 33 години, съответно от село Дебръщица и от септемврийското село Бошуля. При извършените огледи в района на местността органите на реда открили множество инструменти – лопати, кирки, брадви, лостове, части от керамични и каменни съдове, старинни монети.

В къщата на единия от извършителите била открита и незаконно притежавана самоделна пушка със сгъваем приклад и два металдетектора. Намерените веществени доказателства са иззети, а „дуото“ е задържано в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щъркелите в кв. "Бенковски" в София вече очакват малки
Щъркелите в кв. "Бенковски" в София вече очакват малки
Нова ограда и охрана контролират достъпа до Ботаническата градина в Пловдив
Нова ограда и охрана контролират достъпа до Ботаническата градина в Пловдив