НОВИНИ

Задържаха марихуана и кокаин в камион на Дунав мост 2

bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 14.06.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Около 4.00 часа на 13.06.2021 г., през ГКПП "Дунав мост - Видин" е влязъл товарен автомобил "Скания" с полуремарке, пътуващ от Западна Европа за Ирак. Товарната композиция е била отклонена за щателна митническа проверка на тир терминал Видин в Северна промишлена зона на града.

При проверката митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика – Дунавска“ в ГД МРР, Агенция "Митници", са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на различни места във влекача и полуремаркето. Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прах.

При извършени полеви тестове веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на наркотични вещества.

Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.2 от НК. В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вилата „Ла Гранж“ - в подготовка за срещата между Путин и Байдън (Снимки)
Вилата „Ла Гранж“ - в подготовка за срещата между Путин и Байдън (Снимки)
Царско село стартира лятната си подготовка
Царско село стартира лятната си подготовка