НОВИНИ

Задържаха трима души след обир на 17 000 лв. от хипермаркет в Пловдив

задържаха трима души обир 000 хипермаркет пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 08.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Криминално

Районна прокуратура привлече като обвиняеми тримата мъже за кражба на 17 683 лева от касата на хипермаркет за хранителни стоки на 6 май в Пловдив.

До момента е установено, че към 1,30 часа през нощта тримата обвиняеми отишли с лек автомобил и спрели близо до хипермаркета. Те разполагали с ключ за входна задна врата, понеже един от тях работел в магазина. Той знаел и паролите за влизане в помещенията, както и за стаята, където се намирала касата за съхранение на парите от дневния оборот.

Друг от обвиняемите отключил задната входна врата на магазина, след което отворил сейфа и отнел от него 17 683 лева от дневния оборот. Тримата си разделили парите и се прибрали по домовете си. За случая бил подаден сигнал на тел. 112, след като служители на веригата за хранителни стоки отишли на работа. На място е пристигнал разследващ полицай, който извършил първите процесуално-следствени действия . Последвали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Пловдив.

Тримата извършители са установени и задържани. Единият от тях доброволно е предал парите, които съхранявал, а останалата част от отнетата сума е намерена в домовете на другите двама, след извършени претърсвания и изземвания.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отварят остров Света Анастасия за посетители, дезинфекцират след всеки курс
Отварят остров Света Анастасия за посетители, дезинфекцират след всеки курс
Стартира идентификация на площите с насаждения от маслодайна роза в страната
Стартира идентификация на площите с насаждения от маслодайна роза в страната