НОВИНИ

Загуби за собствениците на мандри в района на Банско след наложената пълна карантина

bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 24.03.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Бизнес

Мандрите за производство на млечни продукти в района на Банско са затворени, веднага след поставянето на града в пълна карантина. Засега собствениците не могат да изчислят загубите, но се надяват те да не бъдат големи, тъй като това е един от основните хранителни продукти, които могат да предлагат след седмица, когато се очаква карантината да бъде премахната от здравните власти.

Иван Мутафчиев е собственик на единствената в района на Банско и Разлог сертифицирана биоферма и мандра за производство на биопродукти от козе мляко. Доставки на храна за животните в момента не се извършва, но той е спокоен, защото има на склад.

Иван Мутафчиев – собственик на биоферма и мандра: Засега имаме храна за животните, до края на месеца ще имаме. Много от колегите се оплакват, че няма от къде да купят, трудно е закупуването.

Засега Иван има достъп до фермата си, но не и до мандрата. Заради това е спрял доставките до магазините и хотелите. Фермерът все още не е изчислил какви са загубите, които ще понесе.

Иван Мутафчиев – собственик на биоферма и мандра: Защото имаме поръчки и трябва да ги изпълняваме, а вече втора седмица не работим. Здрави сме, стоката е добре, в момента е ярилен сезон, яретата са тук, при нас, и с това се занимаваме по цял ден.

Мандрата на Мутафчиев ще започне да извършва отново доставки едва след като се премахне карантината в Банско. Дотогава млечните продукти, които вече са произведени, ще престояват в хладилниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Декларациите на фирмите без дейност се подават до 30 юни, финансовите отчети - до 30 септември
Декларациите на фирмите без дейност се подават до 30 юни, финансовите отчети - до 30 септември
Кирил Домусчиев: Преборих Covid-19
Кирил Домусчиев: Преборих Covid-19