НОВИНИ

Захариева потвърди подкрепата към Западните Балкани преди началото на Берлинския процес

захариева потвърди подкрепата западните балкани началото берлинския процес
Снимка: Пресцентър МВнР
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 23.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Съвместното председателство на България и Република Северна Македония на Берлинския процес за Западните Балкани беше основна тема на разговора между вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество (СРС) Майлинда Брегу.

Екатерина Захариева потвърди подкрепата на България към страните от региона на Западните Балкани и приветства активния ангажимент на базирания в Сараево Съвет за регионално сътрудничество за засилването на свързаността и сближаването на региона с Европейския съюз.

Борисов и Меркел обсъдиха перспективата за Западните Балкани по пътя към ЕС

Министър Захариева и Майлинда Брегу обсъдиха предстоящите срещи в рамките на Берлинския процес на външните министри на 9 ноември и Срещата на върха по Берлинския процес на 10 ноември 2020 г.

Майлинда Брегу информира за хода на подготовката на документите, които ще бъдат одобрени по време на Срещата на върха – Споразумението за изграждане на общ регионален пазар и Декларацията за зеления дневен ред за Западните Балкани.

Брегу потвърди готовността на СРС за съдействие при организацията на Срещата на върха и подготовката на заключенията на съвместното председателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша затваря баровете и ресторантите
Полша затваря баровете и ресторантите
Аделина Радева ще замества Георги Любенов в "Денят започва" този уикенд
Аделина Радева ще замества Георги Любенов в "Денят започва" този уикенд