НОВИНИ

Закриват Държавна агенция "Електронно управление"

закриват държавна агенция електронно управление
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:48, 20.01.2022
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
Слушай новината

Министерският съвет предвижда закриване на Държавна агенция "Електронно управление", стана ясно след решение на заседанието днес.

Предложеният проект е свързан с Решението на Народното събрание за приемане на структура на Министерския съвет на Република България от 13.12.2021 г. (обн. ДВ брой 106 / 2021 г.), с което се създава Министерство на електронното управление и се преобразува Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в Министерство на транспорта и съобщенията.

С проекта на решението се предвижда възлагането на всички правомощия, които упражнява председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ в областта на електронното управление и правомощията в областта на информационните технологии и информационното общество на Министъра на електронното управление.

Предвидено е закриване на Държавна агенция "Електронно управление" и е възложено на Министерския съвет да уреди правоотношенията, свързани със закриването на Държавна агенция "Електронно управление".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Долната камара в Австрия одобри задължителната ваксинация
Долната камара в Австрия одобри задължителната ваксинация
Цонева и Михайлова са на 1/4-финал в Анталия
Цонева и Михайлова са на 1/4-финал в Анталия