НОВИНИ

Започна кампания за набиране на средства за пострадалите от пожара в Бобошево

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 25.05.2020 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Пожар почти изпепели къщата на семейство от град Бoбошево вчера. Огънят е тръгнал от постройки в съседен двор, но бързо се пренесъл и обхванал дома на начална учителка от местното училище. Семейството успява да спаси предимно документи. Благодарение на бързата намеса на много доброволци и на пожарникарите не се е стигнало до жертви.

При възникналия пожар най-потърпевша се оказва къщата на Славянка Граховска, които по това време празнували празника на буквите, извън дома си. Изгоряла половината е половината покъщнина, като пламъците са обхванали и първия, и втория етаж.

Славянка Граховска, потърпевша: Благодаря на Господ, че запази семейството ми живи и здрави. Мислех, си че думи и ценности като добър приятел, добър съсед - отдавна ги няма... За моя голяма радост се оказа,че не съм била права, благодаря на всички!

Огромна помощ в гасенето на пожара и в предотвратяването на по-големи щети оказват десетките доброволци, които първи започнали да гасят пламъците с маркучи.

Генчо Димов, доброволец: Просто не мислехме, имаше момчета, където вече ги обгърна дима, но все пак се опитахме, локализирахме, съседни къщи да не може да обхване, защото се появи силен вятър, който разгърна много голяма площ на огъня.

От общинския съвет в град Бобошево вече са започнали кампания, в помощ на пострадалото семейство.

Гергана Виделова - общински съветник: Ще на правим среща с кмета на общината и главния счетоводител, за да може да обсъдим какви са възможностите на община Бобошево, за да се отпуснат пари по решение на общински съвет, извън тези които ние ще съберем. Също така имаме уверението дори и от малките населени места, които ще се включат с поставянето на кутии, кой каквото може да бъдем полезни на това семейство.

Пострадалото семейство се надява, че помощта на хората ще успеят отново да изградят своя дом.

Репортер: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зоопаркът в Благоевград отваря врати при засилени противоепидемични мерки
Зоопаркът в Благоевград отваря врати при засилени противоепидемични мерки
Тежко остава състоянието на пострадалите при инцидента в с. Дебрашица
Тежко остава състоянието на пострадалите при инцидента в с. Дебрашица