НОВИНИ

Започна обработка срещу кърлежи в паркове и градини в София

започна обработка кърлежи паркове градини софия
bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 09.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На 8 април започна извършването на обработки срещу кърлежи на общинските паркове, градини и междублокови пространства, съобщават от Столична община. Обработките се извършват рано сутрин до 10 ч при благоприятни климатични условия и при ниска трева.

Обработват се зелени площи в „Борисова градина“, парк „Света троица“, „Южен парк“, парк „Гео Милев“ и др. Обработени са и междублокови пространства в район „Слатина“, предстои да се третират в район „Младост“. След това ще се третират и останалите райони на територията на Столична община. Гробищните паркове и транспортните обекти ще бъдат обработени след приключване на ларвицидната обработка и дератизацията.

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно през април и май, и август и септември.

Обработките за гробищните паркове, транспортните обекти, както и паркове и градини към общинското предприятие, се извършват по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Българската Коледа" помогна на още 201 деца
"Българската Коледа" помогна на още 201 деца
Астронавти поеха на нова мисия към МКС
Астронавти поеха на нова мисия към МКС