COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Започна обработка срещу кърлежи в паркове и градини в София

от БНТ
16:58, 09.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
започна обработка кърлежи паркове градини софия

На 8 април започна извършването на обработки срещу кърлежи на общинските паркове, градини и междублокови пространства, съобщават от Столична община. Обработките се извършват рано сутрин до 10 ч при благоприятни климатични условия и при ниска трева.

Обработват се зелени площи в „Борисова градина“, парк „Света троица“, „Южен парк“, парк „Гео Милев“ и др. Обработени са и междублокови пространства в район „Слатина“, предстои да се третират в район „Младост“. След това ще се третират и останалите райони на територията на Столична община. Гробищните паркове и транспортните обекти ще бъдат обработени след приключване на ларвицидната обработка и дератизацията.

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно през април и май, и август и септември.

Обработките за гробищните паркове, транспортните обекти, както и паркове и градини към общинското предприятие, се извършват по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Зоопаркът във Варна ще излъчва в интернет
Зоопаркът във Варна ще излъчва в интернет