НОВИНИ

Започна реимунизацията на лекари и медицински персонал във ВМА

bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 18.01.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Още
започна реимунизацията лекари медицински персонал вма
Слушай новината

Втора доза от ваксината на „Пфайзер“ и „Байонтек“ беше поставена на началника на Военномедицинска академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и всички медици, които бяха ваксинирани в края на декември 2020 г. В първата група – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят в десетте COVID клиники.

„На 22-и ден направихме второто убождане. Изискване на фирмата е минимум 21 дни да са минали от първата доза“, каза ген. Венцислав Мутафчийски след като беше реимунизиран с втората доза на ваксината срещу коронавирус.

„Не сме имали никакви оплаквания. Регистрирана е само една лека алергична реакция“, съобщи той.

717 души общо от военните медицинските академии са ваксинирани, 491 са в софийската ВМА, останалите са в провинциалните болници, обобщи ген. Мутафчийски.

"Тази зала за ваксинация ще продължава да работи, имаме готовност да разкрием още две такива зали, които да бъдат в услуга на здравната система при масовата ваксинация", заяви началникът на ВМА.

"Ангажирани сме с ваксиниране на част от личните лекари, които са на нашата територия, а също така и в други лечебни заведения. Имаме договорка вече с директори на училища и детски заведения и изпратени списъци на желаещи да бъдат ваксинирани", допълни той и акцентира, че процесът започва да става все по-масов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетик Билбао вдигна Суперкупата след страхотна драма в Севиля.
Атлетик Билбао вдигна Суперкупата след страхотна драма в Севиля.
Сдружение "За земята": Няма добро управление на отпадъците в България
Сдружение "За земята": Няма добро управление на отпадъците в България