НОВИНИ

Защо е важно, че Том Ханкс обяви, че е болен

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:13, 14.03.2020
5608
Чете се за: 01:24 мин.
Общество

Том Ханкс беше първата звезда, която се осмели да признае, че е заразен. А това е много по-важно от самия факт, че един човек е болен, защото повдигна темата за социалната стигма, за страха, който се настани при нас и за това как изолираме всеки, който кихне до нас.

Мнозина дори нарекоха Ханкс "истински модел за подражание" в САЩ.

Том Ханкс - актьор: Здравейте, приятели. С Рита Уилсън сме в Австралия. Малко сме уморени, имахме настинка и болки в тялото. И лека температура. Решихме, че е редно да се изследваме за коронавирус и резултатите са положителни. Какво следва ли? Ще спазваме медицинските нареждания. И ще ви държим в течение. Пазете се!

Едно съобщение в Инстаграм, което за минути обиколи целия свят. Том Ханкс и Рита Уилсън са заразени с COVID-19. Двамата са в Австралия, където актьорът снимаше нов филм. Няколко часа по-късно последва и втора публикация.

Том Ханкс - актьор: Приятели, знайте, че се грижат много добре за нас. Заразени сме и сме поставени под изолация, за да не предадем вируса. Това е нещо, което всеки от нас може да направи, за да предпази околните - да не ги доближава известно време и да следва съветите на експертите. И не забравяйте - независимо от настоящата ситуация, няма да плачем, нали?

Любимият на милиони зрители по света актьор, беше първият, признал, че е заразен. Той и съпругата му продължиха да споделят как върви лечението им, а синът им публикува послание от Америка, с което да им вдъхне кураж.

Мнозина, обаче, откриха много по-дълбок смисъл в решението на семейството да говори публично за заразяването си. Според някои, Том Ханкс е истинският модел за подражание, който американците трябва да следват. Не закъсняха и сравненията с президента Доналд Тръмп - двама популярни и богати мъже на средна възраст. Но много, много различни. Посланието на Ханкс отново и отново беше едно и също - без паника и нека бъдем отговорни към себе си и околните.

А след като в продължение на няколко седмици Доналд Тръмп отричаше, че коронавирусът може да достигне Съединените щати, в последствие и без консултация с никого обяви, че затваря границите на Съединените щати за европейски граждани, с което предизвика очаквана масова паника.

Всъщност и двете новини - тази от Белия дом и тази за семейство Ханкс, се случиха в рамките на едно денонощие. Но тази, която действително накара голяма част от хората в Съединените щати да осъзнаят колко реална е заплахата от вируса, дойде от Австралия, а не от Вашингтон.

Вижте още новини за отражението на коронавируса върху културата и спорта във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Това не е военно положение, няма ограничаване на правата на хората
Каракачанов: Това не е военно положение, няма ограничаване на правата на хората
Защо хората се впускат в масово пазаруване и навременни ли са взетите от държавата мерки?
Защо хората се впускат в масово пазаруване и навременни ли са взетите от държавата мерки?