НОВИНИ

Затвориха Спешното отделение в Ямбол заради заразена с COVID-19 медицинска сестра

bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 19.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
Още

След като беше установено, че медицинска сестра от Ямбол е с коронавирусна инфекция, приемът в Спешното отделение на местната областна болница "Св. Пантелеймон" бешe преустановен за 24 часа.

Започна 24-часовата дезинфекция на спешното отделение в болницата. Спешните случаи вече се пренасочват към МБАЛ "Свети Йоан Рилски" в Ямбол, а ако там не достигат лекари и специалисти, от областната болница са готови да окажат съдействие и да помогнат на колегите си.

През последните 24 часа заразените в областта са 4, в това число и на медицинската сестра. Излекуваните през изминалото денонощие са 8.

Рано сутринта стана ясно, че в Спешното отделение в областната болница е приет пациент с много тежки симптоми на коронавирус.

Валентин Вълчев - зам.-директор на МБАЛ "Свети Панталеймон": Това се налага поради факта, че от екипа на Спешно отделение има служител с положителна проба и съгласно разпоредбите на РЗИ-Ямбол трябва да се затвори отделението за 24 часа за щателна дезинфекция. Уведомени са всички органи. Ние не затваряме нашата болница, а само спешното отделение. Ние сме тук, колегите са тук в отделенията, на работа, когато е нужно, ще си помагаме.

Д-р Антоанета Антонова - управител на МБАЛ "Свети Йоан Рилски" в Ямбол: Първата линейка дойде в 8:30-8:40. Имаме двама за момента случаи. Ще приемаме всичко без травматизъм, случаи от катастрофи или тежък травматизъм - битов или професионален, така че ще се справим.

От ямболската болница са потърсили методологична помощ от Националния оперативен щаб за справяне с непрекъснато нарастващия брой пациенти с коронавирусна инфекция. Не само в кв. "Райна княгиня" има положителни на COVID, а и в целия град, в почти всички квартали.

От болницата призовават гражданите да не подценяват ситуацията в града, да извършват дезинфекция, да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци недоволстват от велоалеите в града
Русенци недоволстват от велоалеите в града
Абитуриенти се качиха в колите си за шествие по улиците
Абитуриенти се качиха в колите си за шествие по улиците