НОВИНИ

Заведенията настояват служителите на открито да работят без маски

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:30, 06.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
заведенията настояват служителите открито работят без маски
Снимка: БГНЕС

"С оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски". Това се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

"Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията. Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано", се казва още в позицията.

"Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски.

Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика. В същото време нашите служители са задължени да носят маски, за което редовно сме проверявани от компетентните институции. Дори на открити пространства и при близо 40-гадусови жеги", аргументират се от бранша.

"Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално", призовават от Асоциацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избягал от Левски намери пристан в Черно море
Избягал от Левски намери пристан в Черно море
До 24 август средно големи предприятия могат да кандидатстват за помощ по ОП "Иновации и конкурентоспособност"
До 24 август средно големи предприятия могат да кандидатстват за помощ по ОП "Иновации и конкурентоспособност"