НОВИНИ

Здравният министър се реимунизира с втората доза от ваксината срещу коронавирус

На работна среща с просветния министър ще бъде обсъдено връщането на учениците в класните стаи

bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 18.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се реимунизира срещу COVID-19. Втората доза ваксина му бе поставена в Клиниката по неврология на УМБАЛ „Александровска“.

"Току-що получих втората доза от ваксината и след 10 дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен, и тогава вече ще мога да видя баща си", каза минути след имунизацията здравният министър. Той благодари на д-р Валериева за прегледа.

"Тя е мой студент. Винаги съм вярвал в младите лекари, които са наши ученици и които ще ни наследят в нашата професия. Благодаря на всички млади колеги в цялата страна - на всички сестри, които помогнаха коронавирусът да не ни пречупи", допълни Ангелов.

Той уточни, че няма високо кръвно. „Но емоцията е много силна и когато са насочени толкова много камери, винаги се получава тахикардия и се повишава артериалното налягане“, обясни министърът.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че предстои среща с образователния министър, с представители на синдикатите в системата на образованието и с работодателските организации, на която ще се обсъди ваксинирането на българските учители и мерките след 4 февруари.

"Има няколко възможности - едната е свързана с постепенното връщане на учениците в клас. Различни са формулите, които обсъждаме. Като че ли най-оптималната и разумна формула, която обсъждаме, е връщането на три класа от 5-и до 12-и клас с известно постъпателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време - около три седмици, в които ще бъдат на училище и три седмици няма да бъдат, но това са проекти, по които работим", коментира Ангелов.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бока Хуниорс вдигна "Купа Диего Марадона" след изпълнение на дузпи
Бока Хуниорс вдигна "Купа Диего Марадона" след изпълнение на дузпи
Огромен скок за Адриан Андреев в ранглистата, Кузманов също с голям прогрес
Огромен скок за Адриан Андреев в ранглистата, Кузманов също с голям прогрес