НОВИНИ

Женският национален отбор на България по хандбал претърпя нова загуба от Турция

Българските отстъпиха на Турция и в началото на седмицата

Български национален отбор по хандбал за жени
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 03.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

България отстъпи на Турция с 13:38 (7:19) като гост в Анкара в четвъртия си мач от група 6 на европейските квалификации. По този начин националките остават на дъното на класирането с четири поражения от четири мача.

Двата отбора се срещнаха на 28-и февруари в Шумен и тогава мачът беше доста по-равностоен, но гостенките си тръгнаха с успех с 30:24.

В зала Чанкая в турската столица домакините нямаха проблеми и след като минаха 16 минути имаха преднина от 10:2. За българския състав добре се представиха в тези моменти Мелина Спасова и Полина Генчева, но това беше крайно недостатъчно. Полувремето приключи при резултат 19:7 за Турция.

През второто полувреме картината не се промени и разликата се увеличаваше непрекъснато. До 49-ата минута българките бяха вкарали само един гол, а резултатът набъбна на 32:8 и в крайна сметка разликата в класите беше затвърдена на 38:13.

По 4 гола за България вкараха Полина Генчева и Гергана Грозданова, а 2 добави Кристина Миланова. За отбора на Турция Бейза Ирем Сенгюл и Джейлан Айдемир се отличиха по 7 попадения. По-късно днес лидерът в групата Черна гора посреща Сърбия в опит да продължи победната си серия на четири победи в четири мача. Черногорките имат 6 точки, Турция е с 5, сръбският състав е с 3. Българската селекция все още няма актив.

България не успя да стигне до първи успех на европейската сцена от 2015-та година насам. Последните две победи на женския национален отбор бяха в първия кръг на квалификациите за Евро 2016. Тогава в Габрово отборът надигра Азербайджан с 32:28 и Фарьорски острови с 31:22.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец е лидер в Първа лига след успех над ЦСКА 1948
Лудогорец е лидер в Първа лига след успех над ЦСКА 1948
"Червения пират" пред съда: Открих иззетите телефони в кош за боклук
"Червения пират" пред съда: Открих иззетите телефони в кош за боклук