НОВИНИ

Жители на Босилеград са били върнати от българската граница при "Олтоманци"

жители босилеград били върнати българската граница олтоманци
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
22:12, 07.05.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Десетки босилеградчани - студенти и ученици, хора, които искат да преминат технически преглед за автомобилите си с българска регистрация, са върнати на граничен пункт "Олтоманци" въпреки обявената от здравното министерство промяна, че ще може да премине всеки с отрицателен PCR тест. Това каза шефът на културно-информационния център в Босилеград Иван Николов.

Само преди два дни босилеградчани протестираха на КПП "Олтоманци" с искане за премахване на дискриминационното според тях разпореждане на здравния министър през пункта да преминават само студенти, гранични работници и такива с трудов договор в България.

Часове след протеста от здравното министерство обявиха, че искането е удовлетворено и през КПП "Олтоманци" може да премине всеки при отрицателен PCR или антигенен тест.

Това обаче не е така, казва директорът на Културно-информационния център в Босилеград Иван Николов:

"Ето, децата не може да минат. Едни се връщат обратно, други са били тръгнали от Варна, от Пловдив и като са им казали на митницата: "Не, ние няма да влизаме в капана. Ще се връщаме, защото имаме занимания" и се връщат от митницата пак за Пловдив, за Варна. Хора, тръгнали да си регистрират колите в България и технически прегледи да им правят, и те не ги пускат на митницата да влезнат в България. Връщат се обратно. Сръбската "Пътна полиция" ги чака и им взима колита Това е положението".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по ревизия изслуша Аврамова за строежа на Алепу
Комисията по ревизия изслуша Аврамова за строежа на Алепу
Специално: Директорът на "Евронюз" за лукса, дълга и принципите в журналистиката
Специално: Директорът на "Евронюз" за лукса, дълга и принципите в журналистиката