НОВИНИ

Жители на Калифорния помагат на малкия бизнес

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:25, 25.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Калифорния е щатът сред най-сериозно засегнатите от коронавирусната инфекция. Едно от предградията на Сан Франциско е известно с улица, на която има множество заведения за хранене. Как местните жители се опитват да помогнат на малкия бизнес?

"Солано Авеню" е необичайно тихо и празно - заведенията, с които е известен районът, са затворени за клиенти. Кухните им обаче работят и може да се поръча храна за вкъщи. Така се родила инициативата, наречена Ден "Храна за вкъщи". Идеята е съвсем проста - да си поръчаш любимо ястие от любимо място, но да си го хапнеш вкъщи.

Раул Фулчър, местен жител: Отидохме в любимия си ресторант и казахме - направете ни нещо за хапване, нещо простичко.

Робин Пенел, местен жител: Нека парите ни остават на местно ниво, нека си помогнем, заедно. Защото когато всичко това свърши, ние ще продължим да живеем тук.

Хората осъзнават трудната ситуация, в която се намират ресторантите. И се опитват да помогнат.

Джани Манцони, собственик на заведение: Ходят по любимите си квартални заведения и се опитват да помогнат - да си поръчат за вкъщи, да си вземат ваучери, които да се използват по-късно.

Покана да се включат в Деня "Храна за вкъщи" са отправили повече от 100 заведения от "Солано Авеню". А надеждата на всички е един ден да могат да се насладят на любимо блюдо не на дивана вкъщи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ: Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната
МРРБ: Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната
Шофьорите в Пловдив масово не знаеха за новите декларации
Шофьорите в Пловдив масово не знаеха за новите декларации