НОВИНИ

Жозе Моуриньо: Трябва да дадем всичко от себе си, това е финал

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:11, 24.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
жозе моуриньо дадем всичко себе финал
Слушай новината

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо говори на пресконференцията преди утрешния финал в турнира Лига на конференциите, където неговият тим ще се изправи срещу нидерландския Фейенорд.

Ако "римските вълци" триумфират утре вечер в Тирана, то Специалния ще се превърне в първия наставник, който вдига трофеите и в трите европейски клубни надпревари.

Въпреки успехите си през годините Моуриньо не смята, че придобитият му опит през годините ще му помогне в двубоя срещу тима от Ротердам.

"В края на сезона имаме два финала за четири дни. Първият ни даде това, което заслужавахме, а това е Лига Европа. Успяхме да спечелим този мач. Имаме друга цел, която трябва да постигнем. За Рома е естествено да се класира в Европа, ние не сме влизали в историята. Но този двубой е история. Сега трябва да дадем всичко от себе си, за да си свършим работата. Това е финал. До утре няма да има нищо друго в главата ми. Аз съм такъв. Опитът не помага, противно на това, което си мислех. Чувствам се като в първия си финал. Аз съм фокусиран. Може би това е моят начин да се подготвя за мачовете", заяви португалецът, който е спечелил четири от петте европейски финала, за които е класирал своите отбори.

Единственото му поражение идва през 2017 година, когато като треньор на Манчестър Юнайтед Моуриньо губи срещу друг от бившите си клубове Реал (Мадрид) в спора за трофея в Суперкупата на Европа.

Финалът в дебютното издание на турнира Лига на конференциите между отборите на Рома и Фейенорд е утре вечер в Тирана от 22.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен младеж уби 19 деца и двама учители в начално училище в САЩ
18-годишен младеж уби 19 деца и двама учители в начално училище в САЩ
Халеп загуби сет, но стартира успешно на Ролан Гарос 2022
Халеп загуби сет, но стартира успешно на Ролан Гарос 2022