НОВИНИ

Жулиета Канталупи вече няма да работи в Италия

Внучката на легендарната българска художествена гимнастика Жулиета Шишманова беше наставничка на двете големи звезди на Италия София Рафаели и Милена Балдасари, които ще бъдат сред претендентките за медалите на олимпийските игри в Париж 2024.

жулиета канталупи вече работи италия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:19, 09.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-успешната треньорка по художествена гимнастика в Италия Жулиета Канталупи официално обяви, че напуска работата си в клуб „SGF Società Ginnastica Fabriano“.

Личната наставничка на две от най-успешните и обичани гимнастички на Апенините – София Рафаели (световна шампионка за 2022 година ) и Милена Балдасари обяви, че ще продължи кариерата си в чужбина. Решението ѝ е окончателно, въпреки че двете ѝ възпитанички спечелиха квоти за олимпийските игри в Париж.

Жулиета Канталупи е внучка на легендата в българската художествена гимнастика Жулиета Шишманова и е дъщеря на световната шампионка Кристина Гюрова, която също работи като треньор в „SGF Società Ginnastica Fabriano“. Все още не е ясно дали Гюрова ще последва своята дъщеря и ще напусне клуба и страната.

За треньор, с който да работят Рафаели и Балдасари, засега Канталупи е посочила Клаудия Манчинели.

Според непотвърдена информация и медийни публикации италианката с български корени ще се присъедини към треньорския щаб на Израел. Канталупи ще премине пробен период преди да започне работа с Айлет Зусман. Треньорката, която изведе Линой Ашрам до олимпийската титла в Токио, ще прецени дали внучката на Жулиета Шишманова ще работи с националния отбор или пък ще е личен наставник на Дария Атаманов, която спечели бронзов медал в многобоя на световното първенство във Валенсия през тази година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миодраг Радулович: Вярвам в отбора, целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора
Миодраг Радулович: Вярвам в отбора, целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора
Кралското семейство почете поотделно покойната Елизабет Втора (СНИМКИ)
Кралското семейство почете поотделно покойната Елизабет Втора (СНИМКИ)